Saturday, 9 February 2013

hOmE swEEt hOmE ^_^

finally dapat balik rumah lagi..wuhuuu!! x pernah aku rasa setenang nie..kalau boleh,hari-hari aku nak balik rumah..perjalanan jauh langsung x buat aku rasa penat bila dapat tengok muka parents tercinta <3..hukhik..(anak manja)..masuk hari nie dah 2 hari aku kat rumah..selama 2 hari tu jugak aku x duduk diam..akan ada jerr aktiviti aku dengan family..tambahan lagi adik bongsu aku akan ke MRSM Felda Trolak,Perak pada 13/2/203 nie..kompem aku akan rindu nak gaduh dengan dia lepas nie..aii,tidur sorang laa jawabnya adik aku yang no 3 tuh..ahakss..(baru kau tahu rasanya xde teman tidur)..mama pulak macam berat nak lepaskan adik aku tuh..maklum laa,budak berhingus lagi nak biar dia hidup sendiri..kena belajar berdikari pada usia muda,memang agak susah..tapi aku as kakak,kena bagi semangat kat dia (mangsa duduk hostel jugaks =p)..di saat aku menaip entry nie,adik aku tengah khusyuk melayan facebook dia..diiringi lagu latar dari majlis perjumpaan bersama Menteri Besar..(lagu inul woo)..agak bosan bila dah berjam-jam kat sini (ofis ayah)..mama punya pasal nak tengok Setia Hujung Nyawa episod last,aku sanggup datang sini semata-mata nak mendownload..hihix ~_~ assignment pun banyak..memang spoil mood cuti..lecturer langsung x bagi can kat kami..SABORR JELAA!!

Saturday, 2 February 2013

Assalamualaikum

hari ni aku terpaksa balik awal kat hostel..hurmmm..bosan sangat..maklum laa,ramai yang balik..'roommate' aku pulak ntah kat bilik mana!! nak siapkan assignment,badan pulak rasa x sihat..alahaiii,,apa nak jadi..yang akak aku dengan bf dy ni pulak,kejap ok..kejap x ok..adoyaiii,,aku pulak yang naik pening..konon nak kawen da tu..hishh!! x paham aku orang bercinta ni (ayat orang single) ^_^..the moral of the story,bercinta lah selepas kawen..hohoiii ~_~



                                             *  sekadar peringatan untuk diri 

Friday, 1 February 2013

kEboSanAn

sambil tunggu akak balik,terasa nak update blog pulak..bosannnnn sangat duk umah tanpa buat pape..hanya mampu mengadap lappy n channel astro yang xde cite best nie..ikutkan hati memang xnak balik umah akak..tapi disebabkan rindu dy,aku balik jugak..lagipun bosan terperap kat hostel tu..na study,,,,tapi terasa otak nie perlukan rehat lepas beberapa hari study micro.. -_- ..melayan kan mamat gile kat fb nie,,huh!!! rensek ak..


Friday, 18 January 2013

u AnD Me

Assalamualaikum...

Setelah sekian lama ak x  bukak blog,WOWW!! dah b'sawang lah..huhu..rindu na menaip sampai lebam macam dulu-II..tapi sekarang bz always mengalahkan PM..hoho..;p ..

     Alhamdulillah..pejam celik dah masuk sem 2..hidup makin eppy kat sini even kadang-II sangat stress n rindukan rumah..(budak cengeng)..banyak dugaannye..cewahhhh!! berada dekat dengan insan-II yang banyak support ak n sayang ak,banyak mengajar ak erti persahabatan..jadikan ak lebih matang..

Tapi bak kata orang,hidup x selalu nya indah..akan ad iri hati n perasaan dengki..ak bukan laa seorang yang perfect..ak hanya jadi diri sendiri..bukan senang nak puas kan hati semua orang..mungkin hati ak belum t'buka untuk berhijab..tapi,ak tengah cuba untuk berubah..berubah untuk jadi lebih baik..

     Kadang-II buat ak stress sendiri..tapi,berkat sokongan parents ak,ak mampu melangkah sejauh ni..dan ak akan terus berusaha untuk berada kat tahap paling atas!! huhu (semangat da datang)..lupakan masalah luar dan focus pada study =D