Tuesday, 30 December 2014

Aku mula rasa kau berubah hati..
Lama kau mendiam..mula jauhkan diri..
Aku tahu kau berbelah bagi..
Aku perlu tamatkan semua ni..
Keputusan aku buat..
Sedih..
Tapi..aku cuba tabahkan diri..
Aku mula menaip..satu demi satu patah perkataan..
Panjang..hati mula goyah..
Air mata x boleh diseka..
Esakkan mula menjadi peneman..
Sungguh aku x kuat..
Pesanan aku hantar..
Menunggu..
Jawapan hanya diam..
Lama kau menghilang..
Aku dibuang..
Bila hati mula berubah..
Perasaan x lagi diutamakan..
Kesudahan cuma merosak diri..
Aku harus bangkit..
Setiap saat aku tunggu..
Setiap hari..
Kosong..
Hari ini..
Dengan azam untuk bangkit..
Lupakan semua kesedihan..
Orang tersayang kini tinggalkan..
Bila janji x lagi ditunaikan..
Jujur aku x kuat..
Ya Tuhan..lapangkan dadaku yang sesak..
Dekatkan hatiku padamu..
Biar aku mencintai mu..setulus hati..
Kau pelihara kesetiaan ku,supaya hatiku tidak beralih arah..

Saturday, 1 November 2014

Betul orang cakap. Kadang-kadang x semestinya apa yg kita nak kita akan dapat. Macam aku,orang yg aku cinta bukan sepenuhnya untuk aku. Walaupun dia pernah rasa macam mana bila aku tinggalkan dia untuk orang lain,tp dia xkan rasa sakit kehilangan bila aku balik semula pada dia. Mungkin sebab dia tahu aku xkan tinggalkan dia,dia ambik mudah dengan perasaan aku. Tiap hari,aku cuba untuk tahan sakit aku. Walaupun aku tahu aku x kuat,aku selalu cuba yg terbaik untuk ambik hati dia. Aku nak dia nampak aku yg sihat. Aku tahu sekarang aku mampu lagi nak marah-marah dia. Dia tahu kenapa aku x suka. Tp aku x tahu kenapa dia buat jugak. 
Mungkin dia x perasan apa yg dia buat. Mungkin jugak dia ingat tu benda kecik. 


Awak,sy nak sangat awk tahu yg sy sakit. Tp sy x kuat. Walaupun asalnya sakit sy cuma biasa2 je. Awk,walaupun awk pernah bagitahu sy yg awk nak jadikan sy isteri awk,tp disebabkan sy selalu tengok awk dgn dia..sy rasa dia yg terbaik. Sy x tahu sy mampu ke x untuk bahagiakan awk. Dr pernah bagitahu,sy mungkin akan dapat complication kalau sy pregnant. Awk kan nurse jugak,kalau awk tahu sakit sy..mesti awk tahu xkan ada treatment untuk sy. Awk,kalau boleh sy nak cepat-cepat kahwin dengan awk. Sebab sy nak hidup dgn awk selagi ada peluang. Tp sy xnak buat awk sedih. Sy nak rasa macam mana sy jaga awk sebagai suami sy. Sy nak rasa jaga anak-anak kita sama-sama. Tp...........sy takut nak simpan angan-angan tinggi,sebab sy takut bila jatuh,sy xkan bangun lagi. 
Awk,walau macam mana pun awk layan sy..sy sayang awk sangat-sangat. 
Sy harap Tuhan izinkan sy jadi isteri awk. Macam awk cakap tu. Awk ingat kan ☺️
"Awk jgn nak lari dari sy sbb sy dah simpan duit kahwin,buat rumah".. Sy janji xkan lari dari awk lagi Abang...

Tuesday, 9 September 2014

Sakit dada punya pasal,aku terjaga..kebetulan ada whatsapp dari dia..terpandang chat yang selang 2 baris dari chat dia..tersentap!!
Ye,chat tu milik ex dia..n Dp tu,,gambar anak paksu dia..sejujurnya aku sedih..tu belum termasuk dengan tweet tweet si ex pasal dia..
Dada yang dari tadi sakit bertambah sesak..aku perasan si ex selalu bagi "hint"..aku x tahu motifnya..mungkin nak aku berundur barangkali..
Perempuan mana x sedih kalau si ex buah hati dia still buat something yang ada kena mengena dengan dia..dia denied kan hubungan dorang..kawan katanya..tapi hakikatnya Allah je yang tahu..
Entah laa sampai bila aku akan dihantui oleh si ex..aku pun nak bahagia..macam faiz&kak alya,epul&kak ain,abang hafiz&kak lily..iri hati tengok dorang happy xde orang ke-3..
Ayah pesan suruh sabar..mungkin tu petanda dia bukan jodoh aku..aku redha "andai itu takdirnya" :)

Monday, 8 September 2014

Unwell



Hari ni tiba-tiba je lepas breakfast terus nak muntah,mata berpinar n dunia macam nampak berpusing..memang berdiri je terus pening..mula-mula boleh tahan lagi..tapi makin lama makin teruk,aku terpaksa tinggalkan kerja untuk pergi staf clinic..
Doc cakap digestion aku x ok..maybe sebab selalu makan pedas..dia nasihatkan aku untuk stop makan pedas n solid food dalam seminggu ni untuk stabilkan digestion balik..aku just boleh makan makanan lembut n jus je :'( 
Ya Allah,susah nak cari makanan macam tu kat hospital ni..kalau ada pon kena cepat sebelum habis..nasib aku laa suka makan pedas hari-hari..
Lagi sedih bila buah hati pon macam x care bila kita sakit 😔 
Tuhan mungkin turunkan kesakitan sebab nak buang dosa-dosa kecil aku..