Wednesday, 28 March 2012

aKtiViti Ak arY niE

Ary nie mmg ary yg sgt-2 pnat bgi ak..mne xnye,shri sntuk ak mngdap lappy nie..sonok lak maen tweet-2..hehe..agknye ak da ktgih twitter..>,<..mse tngah lyan twitter td,ak t'nmpk ma ak b'siap na p pekan sari..so,ak ap ag,,,promote dri na mngkut lha..sje na release stress n tnsion..byk jgak mknan kt c2..smpai ak pn jd lpar (ak mmg ske bb-2 mkn nie)..yg pliknye wlaupun ak kuat mkn,bdn ak x naik-2 pn..maintain jew..hahaha..ak bkn lha na cte psal bdn ak sbnrnye..blik ke crita kt pkan td..da jd kbiasaan ak law g sne ak wjib bli aym prcik (sdp sgt)..law ak,knpem lha x ckup 1..heeee~ kbtlan plak my mum blnje air cndol..lgi syok..hehehe..ak mmg enjoy sgt jln-2 smbil tgk mknan-2 kt sne td..blik jew uma,m'cekik r,ap ag..~,~..tetibe lak ak t'igt (bkn sngje) kt cpital H..gram pn ad..npe ntah otk ak g igt kt dy!!??wt full memory jerr..sket jiwe jp..mmbe-2 kmi pn da xtaw na tlg cmne 4 sttle kn prob nie..bg ak,kne psrah jelha..

Sawadekap

Masuk ary nie da 2 ary ak x cntact dy..yg pleknye,ak lngsung x misz dy..ak da start lupe dy ke?? haishh!!! x mgkin lha..ak cyunx dy kooot..wlaupun dy ue cam xde feeling..mybe jgak ak ley tahan diri dari cntact dy coz ak banyak abezkan mase ngan frenz ary nie kot..hahahah..byk lha pulak mybe nye..sabooo jelha..ak still lagi xtaw na pilih yg mane..stay ngan dy,,,or,,,clash?? ergghh!! x pyah lha na pkir psal dy sngat..its time 4 ak sntai-2..dy na ingat ke,,xna ke,,tu msalah dy..yg pnting dy eppy..ermm..ary nie jgk alhamdulillah ak dpat kmaskini sume borang..sooo,ak xya lha na susa-2 ag usha-2 link itu ini..huhuhu..enjoy lha jap sblm p PLKN..ble ntah pnempatan kumpulan 2 na kuar..x sbar na tgok ak dpt ke x..hope lew x dpt pggilan ke-3..amin..(actually lam aty mmg xna msk PLKN)..bile da msk PLKN 6ty,smbil mnyelam,mnum air lha..hahahah..fhm mksd ak??? :D msti lha kn??!! ape-2 pon,doakn yg t'baek wt ak k...

Tuesday, 27 March 2012

Bagaimana Membina Jati Diri??

Hari nie aty ak t'gerak plak 4 bace majalah SOLUSI yg ustazah ak hadiahkan..ak like sangat ngan 1 artikel nie,pasal JATI DIRI..bagi ak,jati diri nie penting..thats why ak na share ngan korang..law korang tengok,makin banyak pulak gejala sosial kat negara kite nie kan??kebanyakannye melibatkan REMAJA macam kite nie..nie berpunca dari mereka yang x ade jati diri..mudah sangat tergelincir lam cara hidup tanpa pegangan agama..soooo..4 kengkawan yang ase na tingkatkan jati diri ue,nie tip-tip 4 korang..ENJOY UR READING!!! 



*KEYAKINAN YANG TINGGI
   -X MUDAH TERPENGARUH
   -BERWAWASAN N B'PANDANGAN JAUH
   -IDEA KRITIS
   -B'SEDIA MENERIMA SESUATU DALAM SEBARANG KEADAAN
   -SENTIASA TUNAIKAN KEWAJIPAN
*LATIHAN BERDIKARI
  -X B'GANTUNG KEPADA ORANG LAIN
   -BERANI MENGAMBIL RISIKO
   -BERANI KE HADAPAN
   -SANGGUP BEKERJA KERAS
*SABAR & TABAH
   -KUAT P'GANTUNGAN KEPADA ALLAH
   -MUDAH MENERIMA NASIHAT
   -BERTOLAK ANSUR
   -X MUDAN B'PUTUS ASA
*TANAMKAN SEMANGAT KERJASAMA
   -MENGETEPIKAN KEPENTINGAN DIRI SENDIRI
   -BERSATU HATI BEKERJA DALAM KUMPULAN
   -MELETAKKAN KETUA & PENGIKUT DENGAN FUNGSI MASING-2
   -BERTOLERANSI DALAM HAL-2 REMEH
*TETAP PENDIRIAN
   -HUJAH & IDEA YANG BERNAS
   -TEGAS DENGAN KEPUTUSAN
   -BERTANGGUNGJAWAB ATAS TINDAKAN
   -BIJAK MEMBUAT KEPUTUSAN
*BINA SEMANGAT JUANG
   -BERANI & BERDAYA SAING
   -B'SUNGGUH-2 & TEKUN
   -SANGGUP BERKORBAN
   -AKTIF DALAM SETIAP AKTIVITI

Monday, 26 March 2012

Harga Sebuah Cinta

Kesetiaan???Bukan semuanya akan dibalas dengan kebahagiaanApa yang kita harapkanTidak semestinya akan menjadi kenyataanTapi...Teramatlah pedihApabila insan yang kita sayangTidak pernah menghargai apa yang kita korbankan
Namun...Itulah ketentuan-NyaMenguji ketahanan dan kekuatan iman kitaBuat insan yang mengerti Hargailah hati...Kerana ia terlalu berertiHargailah rasa...Kerana ia cepat terasaHargailah cinta...Kerana apabila ia musnahPastilah hati dan rasa tidak bermakna lagi
Maka,hargailah semuanya Kerana apabila ia terlukaSukar sekali untuk dicantumkan kembali!!!


Ape Patot Aku Buat???

Sama macam title lagu nie,aty ak tengah remuk..ak xtaw ape salah ak sampai dy wat ak cam nie..da na dekat seminggu dy diam tanpa text ak,col ak..da x terkira text yang ak sent kat dy..tapi langsung x d reply..col lagi la..ak da buntu..ak sedar yang ak sunyi xde dy..nape dy wat ak cam nie????ak really really really kecewa dengan sikap dy kat ak sekarang..dy wat ak cam ak nie xde perasaan..dy x penah fikir pasal hati..ak sekarang tengah b'sedih,maybe dy kat sane eppy ngan orang laen..kadang-kadang ak ase bodoh sangat da sayang kat dy..ak x dapat control hati ak kat dy..tangan nie,asyik na text dy jerr..sedangkan dy,maybe x penah ingat ak..silap ak ke couple ngan dy???dy cakap dy BZ..tapi orang laen pon bz..ade jew mase na text..frenz ak ade yang syorkan ak clash ngan dy..n ade jugak yang soh stay dulu n tengok sampai bila dy na wat cam tue..ak memang buntu bile fikir pasal nie..law ak clash,cam ne law pilihan ak tue salah??arghhh!!!HELP ME!!!ak perlukan opinion dari someone yang faham prob ak..cam ne ak na wat keputusan yang betol n xkan wat ak nyesal???

Monday, 19 March 2012

JUZ 4 SHARED

Start esok,da jarang ak ley update blog..bile result kua,hidup pon makin bz..almaklum laa,na isi borang itu.....na isi borang ini..PLKN  nye lagi..nervous ak da makin menjadi-jadi..mane x nye,lagi sehari da..tawakal jelaa..cakap pasal PLKN,takot pon ade..ak da kena jadi orang yang ikut disiplin..selame nie,duk umah ley wat suke aty jerr..6ty x dapat da..nset pon seminggu sekali jerr ley gne..bosan seih..           Kite tutup story sal PLKN..tibe jerr ak ase rindu sangat kat c dy..dulu,dy kat PLKN..ley laa na cakap bz..tapi dy da balek..tetap gak jarang dapat text..futsal...futsal...futsal...errrrr..t'pakse laa ak ikut rentak dy..yang penting dy cyunx ak..huhuhuhu..bile da balek umah nie,terus lupe awex yearrkk..xpe xpe..sabo jela..           Ermmm..cam karangan lak ak tengok post ak kali nie..hahahaha..bosan sangat..xtaw na watpe malam malam nie..bile da xde lappy 6ty,lagi la bosan..ntah bile lak ak ley update blog..seronok bile dapat share ngn kengkawan pasal life ak..thats why ak adekan blog nie..ak na jadikan blog nie as diary ak..walaupun x private..huhu..yang penting,segalanye ak ley post kat sini..GUD NYTEZZZZ!!!

Thursday, 15 March 2012

Result Nak Kuar!!!!!!!

                                       ELLO!!!
 Bile tengah bosan cam gini kan..banyak pulak idea ak nak bercerita..hehehehe..na tdo,mate pulak x dapat pejam..mak ak da pesan soh tido awal,tapi na wat camne kan.....x ngantok lagi..lagipun,esok kitorang na balik kampung..konpem ak yang bangun paling lewat..hahahahah..actually,,,benda yang paling wat ak xley tidonye ialah result da na kuar!!! macam-macam feel datang kat ak..nervous,takot,isaw......sumenye laa..lagi-lagi bila ak dengar sendiri pengumuman tarikh kuar result SPM kat TV3...HUH!!! agak-agak camne laa eak result ak??? macam x yakin pulak na dapat result gempak ni..terpikir gak kengkawan yang lain..konpem result dorang gempak..tapi,ak x sanggup na nangis disebabkan KEGAGALAN..law boleh kan,na laa eppy kan parents ak..anak mane laa yang xna tengok parents dorang eppy kan???bila ak pandang jerr muke parents ak......ak ase something yang ak pon xley na describe..ak x sanggup kot tengok dorang kecewa ngan result ak..kadang-kadang nyesal pon ade coz x belajar leklok dulu (tapi nyesal pon da x gune)..bak kate orang NASI DAH JADI BUBUR..result pon da na kuar x lame lagi..na x na,ak kena redo n tawakal jela atas sume usaha yang ak da wat sepanjang jawab exam dulu..4 korang,tolong doakan kejayaan akan jadi milik ak n kengkawan batch ak..amin..




                                            GO..GO..CHAYYUK!!!!

Wednesday, 14 March 2012

I NEED YOU

Seluas langit di atas 
Tak seluas cintaku ini 
            
             Sedalam palung lautan
             Tak sedalam cintaku ini


Mengalir di dalam darahku
Sedekat hembusan nafasku


             Cintaku untukmu....


Biar dunia menghina
Hatiku tetap cinta


            Cause I MISS U
            Cause I NEED U


Biar dunia saksinya
Cinta kita berdua 


            Cause I MISS U 
            Cause I NEED U






               

Lovely Special Dedicated

Cinta itu pelik...

       Cinta itu realistik...

Cinta itu memerlukan pengorbanan walaupun begitu sukar untuk dilalui..Cinta itu penuh dengan drama.. Ada gembira juga sedih..Cinta itu membahagiakan pun membunuh..Cinta itu sukar ditafsirkan dengan kata-kata..Cinta itu memerlukan kesabaran..Cinta itu...............OH!!!Begitu mendalam maksudnya sehingga ada yang berduka kerana Cinta..


Mengapa perlu bercinta jika disakiti??? Mengapa perlu cinta jika air mata sentiasa menemani malam-malam kita??? Disakiti mahupun dikhianati juga penuh dengan emosi yang selalu sukar untuk diluahkan,kita masih memilih cinta.. Begitu agungnya kuasa cinta sehingga kita masih ingin dibuai dengan keindahan cinta.. Jujur ingin sahaja aku katakan padamu,daripada sekadar suka berkawan,kini perasaanku telah larut ke dalam hatimu.. Aku berharap agar kau tidak sesekali mengkhianati cinta ini..



                                                     
                                                                                                
                                                                                                   special dedicated to
                                                                                                                            ~ apih 
                                                                                                                            ~ maryam
                                                                                                                            ~ dayah

                                                                                                                            by

                                                                                                                          
                                                                                                       
                                                                                                   


                                                                                                       

Tuesday, 13 March 2012

Masalah..Masalah..Masalah..................SETTLE

Aii!!! idop nie macam-macam ragam kan???ak bukan laa ap..juz nak citerr yang ade laa sorang minah kat FB nie an,asyik x puas aty jerr ngan ak..ak pon xtaw pe masalah dy nie..tiap-tiap ary ade jerr status dy na perli-perli ak (bukan terasa,tapi meme betol)..stress ak bile bace status dy ue..ayat meme POWER..tapi jelas menunjukkan dy ue x matang..well,,tipu laa an law ak cakap ak x balas balek..bukan ak pon x matang..tapi juz nak backup n menuntut keadilan..huhu..bile da lame-lame masalah nie berlarutan,finally......................1 thing yang wat ak sentap..lepas ak update status (yang khas wat minah ue) dy anta chat kat ak..hahahahah...blurrrr jap..tapi,nasib baik ak pandai control..(perasan laaa pulops)..bile rep punye rep,,,settle laa jugak (dy surrender)...so.......(muke bangge)..syukur laa..NO PROB NO STRESS!!!!

Suggie

Bosan pulak ase ary nie..xtaw nak wat perr..tangan ase nak menaip jerr..haha..da alang-alang tue,elok law ak habiskan mase ngan story pasal my sugar glider..



haaaa!!!nie laa dy buah hati pengarang jantung ak yang no 2..seekor haiwan yang comel,cenonot,cute n banyak lagi..huhu..mesti ade yang xtaw sugar glider tue ape..dy nie haiwan eksotik jenis gliding marsupial kecil..sugar glider nie bukan tupai terbang taw,tapi jenis macam kanggarooo sebab yang betina ade kantung kat perut..dy nie jagerr waktu malam..siang dy tdo jerr..ermm,korang mesti nak taw kan ape name suggie ak nie..actually,kitorang namekan dy LEMONY MIMOSA..nape LEMONY MIMOSA??? haa!!!LEMONY tue sebab wane bulu dy sekarang cam kekuningan..mimosa pulak memey nak bagi untuk dy laa..huhu..tapi kitorang juz panggil dy MIMOS..dy suke sangat makan limau..tapi sejak stay ngan ak,dy da jadi penggemar kepada biskut krim kraker cap ping pong..hahahahah...lucu kan???dy memang nakal..dy suke sanad merajok law ak x lepaskan dy kuar main-main..tapi,bile dy da penat n bosan maim-main,dy akan datang mengacaw orang pulak..sape-sape yang dekat ngan dy konpem kene gigit (gigit majerrr)..heee~law korang bekenan,ley jerr beli..harge dy agak mahal..tapi bile korang da terpandang dy,konpem x daye nak menolak (comel sangat)..kan...kan...kan????

Layankan Jerr!!!

Bile tak boley tido malam-malam nie,sume benda teringat balik..bile pIkir sal kengkawan kat skola dulu,rindu pon ade..macam-macam yang ak lalui sepanjang skola kat SMKBG..almaklum lerr,dari form 1 lagi kat situ..pahit,manis,susah n senang ak........sume kat sane..bagi ak,kat situ lerr tempat paling best..DAYAH REHAN ECHA n MARYAM..name-name yang ak tulis tue ialah frenz yang selalu ngan ak..ntah ape laa yang dorang tengah wat sekarang yearkk??? sambil layan feeling,nasib baik ade orang teman..thanks dayah..huhu..best jugak dapat story-story ngan dy..macam-macam topik kitorang bukak..finally,mate ak ngantuk jugak..so,ak stop dulu..esok-esok law ad something new,ak story lagi..CHECK IT  DAUUUTT!!!

Monday, 12 March 2012

Keluarga Cinta & Sahabat

Sebenarnye,,ak tak laa pandai sangat dalam bab update blog nie..aku create blog nie juz untuk share tentang kehidupan ak..sebab tue lew ak namekan blog ak nie IT'S ALL ABOUT MY LIFE..tak salahkan untuk share tentang life kitew ngan orang..sooo,untuk permulaan nie,ak akan story sikit pasal family ak..





nie laa family ak..yang kat tengah tue atok n nenek ak belah mama..ak berasal dari family yang sederhana..ayah ak seorang manager kat stesen minyak PETRONAS..my mom tak keje..ak ade 4 orang siblings,n cam yang korang tengok sume girls(kadang-kadang perangai cam boyz)..ak sayang sangat kat dorang nie..ngan parents ak yang sangat sporting n siblings ak yang gile-gile..we have fun sangat..tiap-tiap hari kitorang akan lepak same-same sambil story-story..hahax..time ayah ak tak keje pulak,kitorang lebih suke luangkan mase untuk kuar jalan-jalan or shopping kat area KL..sebab tue lew ape-ape pon,dorang laa yang paling the best..dorang ialah segalanya bagi ak..





Lepas daa story sal family ak......ak nak story sikit sal mamat kat atas nie..hehe..dy nie buah aty pengarang jantung ak laa..name dy nak same cam name ak..hafiz..well,tipu laa law ak cakap tak sayang dy an???actually,ak kenal dy since form 1 lagi..mase tue kitorang skool same-same kat SMKBG..mase tue,kitorang tak laa baek sangat (saling membenci)..ade laa atas sebab-sebab yang tertentu..(hanya dak kelas ak dulu jerr yang tahu)..tapi,sebelum ak pindah..kitorang start text..lame-lame melekat pulak..:)..ak juz hope yang kitorang akan kekal selamenye (law jodoh tak ke mane)..amin




Comey tak???urmm..mesti laa comey kan..nie maryam,,membe yang paling ak sayang..kitorang 1 claz dari form 1 jugak..tapi mase form 1 until form 2,kitorang tak rapat sangat (tak ase nak sosial ngan dy) coz mase tue,dy cam baek sangat..ak pulak tengah gile-gile (agak sosial)..tapi untung laa,mase form 3 kitorang start jadi frenz sampai laa sekarang (da jadi best frenz)..otak dy nie lebih kurang ak jerr..tapi lam bab study,dy nie pandai sikit..kitorang study same-same lam claz 5 sains akaun..time tue,kitorang nie cam belangkas..mane ade ak,situ lew ade dy..sampai-sampai lam claz pon dy duduk kat sebelah ak..time rehat jerr kitorang suke makan asam same-same (asam plum)..4 maryam,ak sayang ko sangat-sangat..ko laa best frenz ak sampai bile-bile..